Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρκία: Στις διμερείς επαφές η ΕΕ λέει ότι έχουμε δίκιο
[Euro2day]: Τουρκία: Στις διμερείς επαφές η ΕΕ λέει ότι έχουμε δίκιο

[Euro2day]: Τουρκία: Στις διμερείς επαφές η ΕΕ λέει ότι έχουμε δίκιο

Μπροστά στη διεθνή κοινή γνώμη δεν το λένε, υποστηρίζει ο ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ. Κάποιες χώρες είναι προκατειλημμένες. Διάσκεψη για την Αν. Μεσόγειο με όλες τις παράκτιες χώρες.

Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ήρθε για να μείνει, τουλάχιστον 2 μήνες ακόμη, είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Ειδικά το Oruc Reis, που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει τις έρευνές του και πάλι εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί», δήλωσε, όπως μεταδίδει το ethnos.gr .

O ίδιος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται δισδιάστατες έρευνες, έπειτα θα περάσουν σε τρισδιάστατες και στη συνέχεια έρχεται η δεύτερη φάση, της μελέτης των δεδομένων που συλλέχθηκαν, και της γεώτρησης, αν διαπιστωθεί κάποια δυναμική.

«Έχουμε δηλώσει πολλές φορές και κυρίως ο πρόεδρός μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», ανέφερε, υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά την πρόταση Ερντογάν για πολυμερή διάσκεψη για τη Μεσόγειο, παρά την αρνητική –όπως είπε- στάση κάποιων χωρών.

«Ο πρόεδρός μας πρότεινε μια διάσκεψη να έρθουν όλες οι παράκτιες χώρες και να εξηγήσουν τις θέσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!