Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρκία-ΗΠΑ θα συζητήσουν το σχέδιο για το αεροδρόμιο της Καμπούλ
[Euro2day]: Τουρκία-ΗΠΑ θα συζητήσουν το σχέδιο για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

[Euro2day]: Τουρκία-ΗΠΑ θα συζητήσουν το σχέδιο για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η Αγκυρα έχει προσφερθεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη φύλαξη του αεροδρομίου μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ και είχε συνομιλίες με συμμάχους, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, για οικονομική, πολιτική και επιμελητειακή υποστήριξη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (φωτό) δήλωσε πως θα συζητήσει αύριο, Τετάρτη, με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν ένα σχέδιο για να εξασφαλίσει η Τουρκία τη λειτουργία και τη φύλαξη του αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι, μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση για το θέμα.

Η Άγκυρα έχει προσφερθεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη φύλαξη του αεροδρομίου μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ και είχε συνομιλίες με συμμάχους, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, για οικονομική, πολιτική και επιμελητειακή υποστήριξη. Η ασφάλεια του αεροδρομίου είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις διπλωματικώναποστολών στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση.

Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων έπειτα από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες, Δευτέρα, ο Ακάρ δήλωσε πως συνομιλίες για τις λεπτομέρειες της αποστολής εξακολουθούν να διεξάγονται και πως το αεροδρόμιο πρέπει να είναι επιχειρησιακό, ούτως ώστε η αφγανική κυβέρνηση να μην είναι απομονωμένη από τον κόσμο μετά την αποχώρηση.

«Από τη λήψη ορισμένων αποφάσεων στα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, μέχρι την επίτευξη μιας συμφωνίας με την αφγανική κυβέρνηση, καθώς και την πολιτική, οικονομική και επιμελητειακή υποστήριξη, βρισκόμαστε σε επαφή με διάφορες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!