Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Οι τρεις αγορές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη σεζόν
[Euro2day]: Τουρισμός: Οι τρεις αγορές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη σεζόν

[Euro2day]: Τουρισμός: Οι τρεις αγορές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη σεζόν

Κινούμενη άμμος η εισερχόμενη κίνηση εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων. Σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών κινείται η βρετανική αγορά. Ανησυχία για τον κίνδυνο επιβολής καραντίνας στους ταξιδιώτες από Γερμανία και Ισραήλ.

Αρρυθμίες εξακολουθεί να προκαλεί στον ελληνικό τουρισμό η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες έχει επιβαρύνει το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας, με αποτέλεσμα αφενός τα πρώτα μηνύματα από την επανεκκίνηση των ταξιδιών των Βρετανών να μην είναι αντίστοιχα των προσδοκιών και αφετέρου δύο σημαντικές δεξαμενές τουριστών για την Ελλάδα, η Γερμανία και το Ισραήλ, να εξετάζουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για όσους επιστρέφουν από ελληνικούς προορισμούς.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τη σεζόν. Είναι ξεκάθαρο στις περιοχές όπου εντοπίζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων», επισημαίνουν στο Euro2day.gr παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Μάλιστα, το lockdown στη Μύκονο, απόρροια της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού, έχει εντείνει έτι περαιτέρω την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν, με τη Βρετανία, τη Γερμανία και το Ισραήλ να φαίνεται ότι είναι για την ώρα οι τρεις πηγές εισερχόμενου τουρισμού που θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Τρεις μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα της Βρετανίας, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό, οι επιχειρηματίες του κλάδου, αν και διαπιστώνουν σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με τα πριν από τη 19η Ιουλίου επίπεδα, δεν καταγράφουν τον αναμενόμενο ρυθμό κρατήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!