Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο «τουρισμός της καραντίνας» φέρνει χιλιάδες Ινδούς στο Βελιγράδι
[Euro2day]: Ο «τουρισμός της καραντίνας» φέρνει χιλιάδες Ινδούς στο Βελιγράδι

[Euro2day]: Ο «τουρισμός της καραντίνας» φέρνει χιλιάδες Ινδούς στο Βελιγράδι

Οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης, οι καταστηματάρχες, βλέπουν την άφιξη των Ινδών ως οικονομική ένεση για να μειωθούν οι απώλειες εσόδων. Χρυσές δουλειές κάνουν και τα τουριστικά πρακτορεία της Σερβίας.

H Σερβία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει γίνει ενδιάμεσος σταθμός καραντίνας για τους Ινδούς που ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες.

Χιλιάδες ταξιδιώτες από την Ινδία εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι για την είσοδο τους στην Σερβία δεν υπάρχουν απαγορεύσεις ούτε χρειάζεται βίζα και χρησιμοποιούν τη χώρα αυτή για να περάσουν το 14ήμερο καραντίνας πριν ταξιδέψουν για το τελικό προορισμό τους στην Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική ή την Μέση Ανατολή.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου καθημερινά φτάνουν πτήσεις από την Ινδία με επιχειρηματίες, εργάτες που εργάζονται σε κάποιο εργοτάξιο των πλουσίων χωρών της Μέσης Ανατολής, φοιτητές που σπουδάζουν στον Καναδά ή κάποια χώρα της Ευρώπης. Η Σερβία κατατάσσεται επιδημιολογικά στις χώρες χαμηλού ρίσκου και έτσι οι Ινδοί μετά την πάροδο των 14 ημερών διαμονής μπορούν να μεταβούν σε όποια άλλη χώρα επιθυμούν με αρνητικό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση της Σερβίας εξαιτίας της μαζικής έλευσης των Ινδών υιοθέτησε την 5η Ιουλίου νέο πρωτόκολλο για την είσοδο των ξένων υπηκόων που φτάνουν από χώρες υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι η Ινδία. Έτσι, όλοι οι Ινδοί που φτάνουν στην Σερβία θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού και είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα για διάστημα εφτά ημερών στην διεύθυνση διαμονής που δήλωσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!