Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Στα ύψη οι απώλειες διεθνώς λόγω κορωνοϊού
[Euro2day]: Τουρισμός: Στα ύψη οι απώλειες διεθνώς λόγω κορωνοϊού

[Euro2day]: Τουρισμός: Στα ύψη οι απώλειες διεθνώς λόγω κορωνοϊού

Oι αναπτυσσόμενες χώρες πιθανότατα θα υποφέρουν περισσότερο φέτος. Προβληματίζει η αργή διάθεση εμβολίων. Οι ζημιές μπορεί να κοστίσουν 10% στις οικονομίες, σύμφωνα με έκθεση.

Ο κορωνοϊός θα κοστίσει στον τουρισμό, λόγω των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις 4 δισ. δολ. (2,9 δισ. λίρες) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Τουρκία φαίνεται να είναι η σοβαρότερα πληττόμενη από την κατάσταση χώρα, ενώ σημαντικές απώλειες στα τουριστικά τους έσοδα θα έχουν η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Έως τώρα, οι φετινές απώλειες που σχετίζονται με την πανδημία έχουν φτάσει τα 2,4 δισ.δολ. σύμφωνα με μια έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (Unctad).

Το πιθανό χαμένο εισόδημα που σχετίζεται με τον τουρισμό το 2021 ισοδυναμεί με το αποτέλεσμα της διακοπής του 85% της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι συνολικές απώλειες κατά το 2020 και το 2021 θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με την απομάκρυνση της Γερμανίας από την παγκόσμια οικονομία για δύο χρόνια.

Η Unctad δήλωσε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες πιθανότατα θα υποφέρουν περισσότερο φέτος και ιδίως αυτές που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Οι χώρες που στηρίζονται στον τουριστικό τομέα είναι πιο ευάλωτες σε προβλήματα όπως η αργή διάθεση εμβολίων και θα μπορούσαν να δουν τις οικονομίες τους να συρρικνώνονται κατά ένα δέκατο, σύμφωνα με την έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!