Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Tουρισμός: Τι σήματα στέλνουν οι πτήσεις από το εξωτερικό
[Euro2day]: Tουρισμός: Τι σήματα στέλνουν οι πτήσεις από το εξωτερικό

[Euro2day]: Tουρισμός: Τι σήματα στέλνουν οι πτήσεις από το εξωτερικό

Τόνωση της ζήτησης για τα ελληνικά νησιά καταγράφεται με βάση τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα για δημοφιλείς προορισμούς. Η πρώτη πεντάδα.

Την τάση για σταδιακή τόνωση του τουριστικού ρεύματος από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου και μετά αποτυπώνουν τα στοιχεία του «Recovery Tracker για τον ελληνικό τουρισμό» του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία -τα οποία βέβαια μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες που τίθενται σε ισχύ- την επόμενη εβδομάδα (14/6-20/6) καταγράφεται άνοδος 45,5% στον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων σε σχέση με την τρέχουσα εβδομάδα. Αντίστοιχα, για το διάστημα 21/6-27/6 σημειώνεται περαιτέρω αύξηση των θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις σε ποσοστό 20,3% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ.: 14/6-20/6), με τον συνολικό αριθμό των προγραμματισμένων θέσεων να ξεπερνά τις 450.000.

Οι κορυφαίες αγορές

Η μεγαλύτερη κινητικότητα σε επίπεδο χωρών-πηγών εισερχόμενων ταξιδιωτών καταγράφεται από τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο τροφοδότη του ελληνικού τουρισμού, με τον αριθμό των προγραμματισμένων θέσεων για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, περίοδο κατά την οποία προβλέπουν τόνωση του τουριστικού ρεύματος οι επιχειρηματίες του κλάδου, να ξεπερνά τις 100.000 και το Ηράκλειο Κρήτης να βρίσκεται στην κορυφή των επιλογή των Γερμανών ταξιδιωτών. Έπονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ρόδος και η Κως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!