Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Πρωτοβουλία ΞΕΕ για ανάδειξη της φιλοξενίας
[Euro2day]: Τουρισμός: Πρωτοβουλία ΞΕΕ για ανάδειξη της φιλοξενίας

[Euro2day]: Τουρισμός: Πρωτοβουλία ΞΕΕ για ανάδειξη της φιλοξενίας

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι κυρίως η από κοινού διαμόρφωση με όλη την αλυσίδα παραγωγής αξίας που συνδέεται με τον τουρισμό, αναπτυξιακών προτάσεων που θα αξιοποιήσουν τη διαθέσιμη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μια φιλόδοξη προσπάθεια δημιουργίας μια αλυσίδας αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) με στόχο να αναδείξει τον στρατηγικό ρόλο του τομέα της Φιλοξενίας για την ανασυγκρότηση της χώρας στη μετά COVID εποχή.

Ο τομέας της φιλοξενίας, του τουρισμού έχει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Μόνο το 2019 συνέβαλε άμεσα στην οικονομία της χώρας με 23,4 δισ. ευρώ (+10,9% ή + 2,3 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το 2018) ενώ συνολικά (άμεσα και έμμεσα) συνέβαλε από 51,6 δισ. ευρώ έως 62,1 δισ. ευρώ. Η άμεση δραστηριότητα του τουρισμού αντιστοιχεί στο 12,5% του ΑΕΠ και η συνολική από 27,5% έως 33,1%.

Μπορεί όμως ο τουρισμός να παίξει ένα ακόμη πιο δραστήριο ρόλο, λειτουργώντας ως «λοκομοτίβα» ανάπτυξης πολλών επιχειρηματικών κλάδων;

Η πρωτοβουλία «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU» που άρχισε ήδη να ξετυλίγεται από τον πρόεδρο του ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό (φωτό), αυτό το στόχο έχει. Ο κ. Βασιλικός έχει κλείσει σειρά επαφών με εκπροσώπους κλάδων που συνδέονται η εξαρτούν ένα μέρος μικρό ή μεγάλο της δραστηριότητας τους και από την πορεία του τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!