Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Ποιοι ψήφισαν «Ελλάδα» τον Ιούνιο
[Euro2day]: Τουρισμός: Ποιοι ψήφισαν «Ελλάδα» τον Ιούνιο

[Euro2day]: Τουρισμός: Ποιοι ψήφισαν «Ελλάδα» τον Ιούνιο

Περίπου 2,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό ταξίδεψαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport. Ποιες περιοχές προτίμησαν όσοι επέλεξαν να κάνουν διακοπές στη χώρα. Στην πρώτη θέση οι Γερμανοί, στη λίστα και η Βρετανία παρά την καραντίνα.

Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται το ποσοστό ανάκτησης της επιβατικής κίνησης για το α’ εξάμηνο του έτους στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, καθώς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στους περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας ταξίδεψαν 2,4 εκατ. τουρίστες, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 22% των επιπέδων του 2019, όταν είχαν ταξιδέψει περίπου 11 εκατ. τουρίστες.

Σε σχέση με το 2020, πάντως, καταγράφεται άνοδος κατά 37,8% για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό το ποσοστό αυτό, με δεδομένο ότι η τουριστική σεζόν πέρυσι έκανε επανεκκίνηση στις 15 Ιουνίου και οι 2,5 πρώτοι μήνες του έτους δεν είχαν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Βάσει των στοιχείων, για το α’ εξάμηνο του έτους οι επιβάτες εσωτερικού ανήλθαν σε 1 εκατ. περίπου, σημειώνοντας πτώση 11,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ ο αριθμός των ταξιδιωτών από το εξωτερικό διαμορφώθηκε σε 1,4 εκατ., με αύξηση 131,2% συγκριτικά με το 2020.

Σε μηνιαία βάση, η επιβατική κίνηση του περασμένου Ιουνίου κατέγραψε άνοδο 675% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όταν, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που βρίσκονταν σε ισχύ μέχρι τις 15 Ιουνίου, ταξίδεψαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport Greece μόλις 190 χιλιάδες τουρίστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!