Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρισμός: Ελπίδες για βοήθεια από… αέρος
[Euro2day]: Τουρισμός: Ελπίδες για βοήθεια από… αέρος

[Euro2day]: Τουρισμός: Ελπίδες για βοήθεια από… αέρος

Αυξήθηκαν 50% οι διαθέσιμες θέσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις στην Ευρώπη σε μία εβδομάδα. Πώς κινούνται οι βασικοί ανταγωνιστές της Ελλάδας, Ισπανία και Τουρκία. Ποια περιοχή του πλανήτη καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση.

«Μύρισε» καλοκαίρι! Το επιβεβαιώνει ο προγραμματισμός πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Αυτήν ακριβώς που διανύουμε ήδη και συνδυάζεται με την επίσημη έναρξη της φετινής συρρικνωμένης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία του εξειδικευμένου σε θέματα αερομεταφορών οργανισμού OAG δείχνουν πως την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση διαθέσιμης χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών, η οποία μεταφράστηκε σε επιπλέον 8,2 εκατ. προγραμματισμένες θέσεις σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Επειδή, όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, οι διεθνείς αναλυτές αναμένουν ένα κύμα ακύρωσης πτήσεων καθώς τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών βρίσκονται πάνω από τα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την πραγματοποίηση πτήσεων ανάλογα με τη ζήτηση.

Οι συνολικές προγραμματισμένες θέσεις σε πτήσεις για την τρέχουσα εβδομάδα κινούνται στα επίπεδα του 41% των θέσεων που ήταν διαθέσιμες την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του OAG, δύο περιοχές του πλανήτη οδηγούν την «κούρσα» αύξησης διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων, από τις οποίες η μία ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τον τουρισμό της.

Η πρώτη είναι η Νότια Ασία, η οποία κατέγραψε διπλασιασμό των προγραμματισμένων θέσεων μέσα σε μία εβδομάδα, με την Ινδία να οδηγεί την «κούρσα» προσθέτοντας 1,4 εκατ. θέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!