Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Tα top picks της Eurobank Equities
[Euro2day]: Tα top picks της Eurobank Equities

[Euro2day]: Tα top picks της Eurobank Equities

Σε υποβάθμιση των συστάσεων για τις μετοχές των Coca Cola, Jumbo και Σαράντη προχωρά η χρηματιστηριακή. Βλέπει πτώση κερδών 40% το α’ εξάμηνο για τις εισηγμένες του ευρύτερου καταναλωτικού κλάδου. Ποιες μετοχές προτείνει.

Πτώση άνω του 40% στα κέρδη προ φόρων και τόκων θα εμφανίσουν το πρώτο εξάμηνο οι εταιρίες του καταναλωτικού κλάδου και του εμπορίου που καλύπτει η Eurobank Equities, σύμφωνα με έκθεση της χρηματιστηριακής.

Η Eurobank σημειώνει ότι οι εταιρίες του κλάδου ήταν αντιμέτωπες με ισχνή ζήτηση και αλλαγές στην καταναλωτική κουλτούρα εν μέσω πανδημίας.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αλλαγές στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα των εταιριών, αλλά και στις συστάσεις και τις τιμές-στόχους καθώς υιοθετεί και μια πιο συντηρητική προσέγγιση για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, υποβαθμίζει τις συστάσεις για Coca Cola, Jumbo και Σαράντη σε hold από buy ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για την πρώτη στα 23,5 από 26,9 ευρώ και για τη Jumbο στα 16,3 από 16,6 ευρώ. Για τη μετοχή της Σαράντης διατηρεί αμετάβλητο το στόχο στα 8,1 ευρώ.

Παράλληλα, διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές τη μετοχή του ΟΤΕ (σύσταση buy με τιμή-στόχο στα 14,4 ευρώ) λόγω και της περιορισμένης επίπτωσης στη λειτουργία του από την πανδημία και τον ισχυρό ισολογισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!