Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα top picks της Eurobank Equities για το 2021
[Euro2day]: Τα top picks της Eurobank Equities για το 2021

[Euro2day]: Τα top picks της Eurobank Equities για το 2021

H πεντάδα των μετοχών που προτείνει από το ταμπλό του ΧΑ. Το αβαντάζ αποτίμησης των ελληνικών μετοχών και τα στοιχήματα. Η εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές, ποια προτιμά η χρηματιστηριακή.

Ελκυστικές χαρακτηρίζει τις ελληνικές μετοχές η Eurobank Equities στην έκθεσή στρατηγικής για το 2021 στην οποία παρουσιάζει και τις κορυφαίες της επιλογές από το ταμπλό του ΧΑ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αγορά παρά την άνοδο το τέταρτο τρίμηνο του 2020, παραμένει 14% χαμηλότερα από τα υψηλά του προηγούμενου έτους.

Η βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς «θολώνει» λόγω της αβεβαιότητας για τη διάρκεια των περιορισμών λόγω της πανδημίας, με την κυκλοφορία των εμβολίων να μειώνει τα ρίσκα.

Η στήριξη από τις πολιτικές σε διεθνές επίπεδο, η δημοσιονομική στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση κι η επικείμενη ροή ευρωπαϊκών κονδυλίων αποτελούν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο για τις εγχώριες μετοχές.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών (με το discount των μη τραπεζικών μετοχών έναντι των ευρωπαϊκών να υπερβαίνει το 40% και τις τράπεζες να διαπραγματεύονται με έκπτωση 50% έναντι των περιφερειακών τραπεζών της ΕΕ), οι ελληνικές μετοχές παρέχουν μια ελκυστική πρόταση ρίσκου – απόδοσης.

Οι τράπεζες

Η «επιδιόρθωση» των ισολογισμών αναμένεται να παραμείνουν το κυρίαρχο θέμα και φέτος, με τις τιτλοποιήσεις να διατελούν ρόλο – κλειδί. Η χρηματιστηριακή αναμένει περαιτέρω επαναξιολόγηση των μετοχών, οδηγώντας σε σταδιακή μείωση της ψαλίδας έναντι των ευρωτραπεζών, εν μέσω προσπαθειών επιτάχυνσης στη μείωση των ΝΡΕs και ανάκαμψης των κερδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!