Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το Τόκιο δεν θα αποκλείσει κινεζικές εταιρείες από τα δίκτυα 5G
[Euro2day]: Το Τόκιο δεν θα αποκλείσει κινεζικές εταιρείες από τα δίκτυα 5G

[Euro2day]: Το Τόκιο δεν θα αποκλείσει κινεζικές εταιρείες από τα δίκτυα 5G

Το Τόκιο δεν θα ενταχθεί για την ώρα στην πρωτοβουλία των ΗΠΑ Clean Network με σκοπό να αποκλειστούν εταιρείες της Κίνας από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, αλλά θα λάβει αυτόνομα μέτρα εάν χρειαστεί

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενημέρωσε αυτήν των ΗΠΑ ότι το Τόκιο, προς το παρόν, δεν θα ενταχθεί στο σχέδιο της Ουάσινγκτον με σκοπό να αποκλειστούν κινεζικές εταιρείες από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, γράφει στο σημερινό της φύλλο η Yomiuri, επικαλούμενη πολλές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Τόκιο θα λάβει αυτόνομα μέτρα σε περίπτωση που θεωρήσει ότι υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας, ενώ θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών και της τηλεματικής.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιοποίησε τον Αύγουστο επικαιροποιημένο κείμενο για αυτό που αποκαλεί Clean Network (το «Καθαρό Δίκτυο»), το οποίο θέτει στόχο οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων σε απομακρυσμένους εξυπηρετητές (cloud services) και εφαρμογών για κινητά (apps) να μείνουν εκτός των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον ασκεί πίεση στους συμμάχους των ΗΠΑ να αποκλείσουν τη Huawei από όλες τις συμβάσεις για την δημιουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τηλεματικής πέμπτης γενιάς (5G) για λόγους ασφαλείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ήγειρε το σχέδιο Clean Network όταν συναντήθηκε με τον ιάπωνα ομόλογό του Τοσιμίτσου Μοτέγκι στο Τόκιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εξηγεί η Γιομιούρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!