Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Τυράκια» από Γερμανία στις ΗΠΑ για να γλιτώσει τις κυρώσεις για τον Nord Stream-2
[Euro2day]: «Τυράκια» από Γερμανία στις ΗΠΑ για να γλιτώσει τις κυρώσεις για τον Nord Stream-2

[Euro2day]: «Τυράκια» από Γερμανία στις ΗΠΑ για να γλιτώσει τις κυρώσεις για τον Nord Stream-2

Ο Σολτς υποσχέθηκε την κατασκευή δύο τερματικών σταθμών αμερικανικού LNG, εάν η Ουάσιγκτον συμφωνήσει να μην επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, γράφει η Die Zeit.

Το Βερολίνο προσφέρθηκε να κατασκευάσει δύο τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε μια προσπάθεια να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επιβάλουν κυρώσεις σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 ο οποίος θα μεταφέρει απευθείας φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, έκανε την πρόταση αυτή με επιστολή που απέστειλε στις 7 Αυγούστου στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, πριν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2, παγώνοντας την κατασκευή του. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένα δημοσιεύματα.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, ο Σολτς υποσχέθηκε την κατασκευή δύο τερματικών σταθμών αμερικανικού LNG, εάν η Ουάσιγκτον συμφωνήσει να μην επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. Οι δύο τερματικοί σταθμοί θα πρέπει να κατασκευασθούν σε δύο τοποθεσίες στα παράλια της Βόρειας Θάλασσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!