Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Την αναστολή του νέου πτωχευτικού έως τις 17 Ιουλίου ζητά η ΓΣΕΒΕΕ
[Euro2day]: Την αναστολή του νέου πτωχευτικού έως τις 17 Ιουλίου ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

[Euro2day]: Την αναστολή του νέου πτωχευτικού έως τις 17 Ιουλίου ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

“Σε 35 εργάσιμες ημέρες από σήμερα, 12η Νοεμβρίου 2020, ή σε 22 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη του λοκ ντάουν (30 Νοεμβρίου 2020), τίθεται σε ισχύ ο ν. 4738/2020 με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.Οι έκτακτες συνθήκες επιβάλουν έκτακτα μέτρα”, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Αναστολή εφαρμογής του πτωχευτικού Ν. 4738/2020 ζητά η ΓΣΕΒΕΕ σε σημερινή επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Συνομοσπονδία αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα και οι επιχειρήσεις βιώνουν μια κατάσταση που είναι τόσο πρωτόγνωρη όσο και δραματική.

Η σταθεροποίηση των καθημερινών θανάτων από Covid-19 σε έναν αριθμό άνω των 40 ασθενών, η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων και οι ενδείξεις ασφυξίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελούν σοκ για την κοινωνία.

Στην οικονομία, η κατάσταση είναι πιο δραματική. Με βάση μετρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, το 79% των επιχειρήσεων δήλωσε μείωση τζίρου, με την μείωση να φτάνει κατά μέσο όρο 46%, ενώ 117.000 θέσεις εργασίας είχαν ήδη χαθεί. Οι προοπτικές που καταγράφονταν τον Ιούλιο ήταν ζοφερές, με τη 1 στις 4 επιχειρήσεις να δηλώνει πώς το δεύτερο εξάμηνο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και το ενοίκιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!