Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τιμολόγια ρεύματος: Πολλά ερωτήματα για το κυβερνητικό «αντίδοτο» στις αυξήσεις
[Euro2day]: Τιμολόγια ρεύματος: Πολλά ερωτήματα για το κυβερνητικό «αντίδοτο» στις αυξήσεις

[Euro2day]: Τιμολόγια ρεύματος: Πολλά ερωτήματα για το κυβερνητικό «αντίδοτο» στις αυξήσεις

Η «δημιουργική ασάφεια» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-ιδιωτών και τα ερωτήματα για τα τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η επιδότηση του κράτους, το Ταμείο που αναμένεται και ο «άγνωστος x» της Οριακής Τιμής Συστήματος.

Δημιουργική ασάφεια εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανακούφιση των καταναλωτών από τα φουσκωμένα τιμολόγια ηλεκτρισμού.

Αυτό προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες το απόγευμα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη διοίκηση της ΡΑΕ, της ΔΕΗ και των ιδιωτών προμηθευτών. «Δεν βγήκαμε σοφότεροι από τη σύσκεψη, ήταν μια άνευ ουσίας συνάντηση, είχε περισσότερο ανακοινωσιακό χαρακτήρα», ήταν η κοινή συνισταμένη που μετέφεραν προμηθευτές μιλώντας στο Euro2day.gr.

Πέραν της γενικής θεώρησης ότι θα επιδοτηθούν οι πρώτες 300 Kwh με 3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και θα δοθούν από το κράτος συνολικά 9 ευρώ για κάθε κυμαινόμενο τιμολόγιο από τον Οκτώβριο, υπάρχουν μια σειρά άλλων ζητημάτων που παραμένουν με ερωτηματικό.

Ο Κώστας Σκρέκας, όπως αναφέρθηκε, έκανε γενικόλογες ανακοινώσεις για το σχέδιο και προέτρεψε τους ιδιώτες προμηθευτές να «κάνουν ό,τι μπορούν και όσο τους επιτρέπεται στο πλαίσιο της βιωσιμότητας τους» για την απορρόφηση και από την πλευρά τους των δυσθεώρητων ανατιμήσεων.

Στη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, προμηθευτές μετέφεραν στον υπουργό τη δυσαρέσκεια τους όχι μόνον για την επικοινωνιακή διαχείριση του όλου θέματος, αλλά και για την επιστράτευση της ΔΕΗ , ως μέσο πίεσης στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!