Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τίμερμανς: Πραγματικός κίνδυνος η οικοκτονία…
[Euro2day]: Τίμερμανς: Πραγματικός κίνδυνος η οικοκτονία…

[Euro2day]: Τίμερμανς: Πραγματικός κίνδυνος η οικοκτονία…

«Πρέπει να δράσουμε τώρα, άμεσα, γιατί τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν», είπε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την πράσινη συμφωνία, αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ (IPCC) για το κλίμα και τις φυσικές καταστροφές.

Για έναν πραγματικό κίνδυνο μιας οικοκτονίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την πράσινη συμφωνία και τη δράση για το κλίμα Φρανς Τίμερμανς, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε συζήτηση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και το πακέτο «Fit for 55».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε παρουσιάσει στις 14 Ιουλίου ένα κολοσσιαίο νομοθετικό πακέτο για το κλίμα (Fit for 55), που στοχεύει στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 55% ως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 και σε μηδενικούς ρύπους ως το 2050.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ (IPCC) για το κλίμα και τις φυσικές καταστροφές, ο Φρανς Τίμερμανς τόνισε ότι «πρέπει να δράσουμε τώρα, άμεσα, γιατί τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν». Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να παραλύσουμε λόγω του φόβου της αλλαγής και των επιπτώσεων των μέτρων που θα ληφθούν, ενώ υπεραμύνθηκε του νομοθετικού πακέτου που παρουσίασε η Κομισιόν, λέγοντας ότι προβλέπει μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία και μέτρα για να μην επηρεαστούν οι πιο ευάλωτοι και το βάρος να διανεμηθεί αναλογικά και ισότιμα σε όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!