Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Τυφλή» χρονιά το 2021 για τον ελληνικό τουρισμό
[Euro2day]: «Τυφλή» χρονιά το 2021 για τον ελληνικό τουρισμό

[Euro2day]: «Τυφλή» χρονιά το 2021 για τον ελληνικό τουρισμό

Η μετάλλαξη Δέλτα «απειλεί» να αλλάξει το κάδρο των κρατήσεων. Σε επιφυλακή οι παράγοντες του κλάδου. Κρίσιμη παράμετρος για την πορεία του τουρισμού η επιμήκυνση της σεζόν. Από ποιες χώρες εκδηλώνεται μεγαλύτερη ζήτηση.

Σε μια απρόβλεπτη χρονιά εξελίσσεται το 2021 για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα «απειλεί» να ανατρέψει τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, που καταδεικνύουν τόνωση της ζήτησης από το εξωτερικό, με τους παράγοντες της αγοράς να αποφεύγουν πλέον να κάνουν σαφείς προβλέψεις για την πορεία της σεζόν.

«Η ζήτηση ανεβαίνει σιγά σιγά από βδομάδα σε βδομάδα, ωστόσο, είμαστε σε επιφυλακή. Μπορεί αυτή τη στιγμή η σεζόν να δείχνει θετικά σημάδια και η πληρότητα να κινείται ανοδικά, αλλά η φετινή σεζόν είναι ρευστή, δεν έχει καμία σταθερότητα», επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι επιχειρηματίες του κλάδου ποντάρουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να ρεφάρουν εν μέρει και να καλύψουν μέρος του χαμένου έδαφος του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου, κατά το οποίο η ταξιδιωτική κίνηση ήταν υποτονική. «Ελπίζουμε στην επιμήκυνση της σεζόν και μετά τον Οκτώβριο. Ο Σεπτέμβριος φαίνεται ότι θα είναι ένας “δυνατός” μήνας, θα είναι ένας “δεύτερος Αύγουστος”, εάν το επιτρέψει η πανδημία και δη η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, κάτι που μέχρι πρότινος δεν μας απασχολούσε», προσθέτουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!