Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι αλλάζει στην έκπτωση δαπανών για επενδύσεις R&D
[Euro2day]: Τι αλλάζει στην έκπτωση δαπανών για επενδύσεις R&D

[Euro2day]: Τι αλλάζει στην έκπτωση δαπανών για επενδύσεις R&D

Προσαυξημένη κατά 100% η έκπτωση των τεχνολογικών δαπανών. Επιταχύνεται η διαδικασία πιστοποίησης και ελέγχου. Πώς θα εμπλακούν και οι ιδιώτες στους ελέγχους. Η διαδικασία και με ποια διαδικασία επισπεύδονται τα χρονοδιαγράμματα.

Διπλή ώθηση για την υλοποίηση επενδύσεων R&D από ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνιστά η ενεργοποίηση από 1/9/2020 του άρθρου 46 του νόμου 4712/2020.

Με το συγκεκριμένο άρθρο, που ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της επιχειρηματικότητας, αφενός αυξάνεται κατά 100% το ποσοστό της έκπτωσης των ερευνητικών δαπανών, αφετέρου επιταχύνονται οι διαδικασίες συμψηφισμού ή επιστροφής φόρου, καθώς ο έλεγχος των δαπανών θα γίνεται πλέον και από ιδιώτες, ενώ η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) θα πρέπει να «απαντά» εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αποσβέσεις του εξοπλισμού και των οργάνων, που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες εκτέλεσης της επιστημονικής και της τεχνολογικής έρευνας, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής τους προσαυξημένες κατά 100%. Δηλαδή το ποσοστό έκπτωσης επί των συγκεκριμένων δαπανών, ανέρχεται στο 200%. Πριν την έναρξη εφαρμογής της νέας διάταξης το ποσοστό έκπτωσης των δαπανών R&D ήταν της τάξεως του 130%. Το ποσοστό αυτό, σαφώς και ήταν μικρό για μια χώρα που γενικά καταγράφει υστέρηση σε επενδύσεις έρευνας και τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!