Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Θεσσαλονίκη: Η «βουτιά» στα νέα κρούσματα και η απειλή της μετάλλαξης Δέλτα
[Euro2day]: Θεσσαλονίκη: Η «βουτιά» στα νέα κρούσματα και η απειλή της μετάλλαξης Δέλτα

[Euro2day]: Θεσσαλονίκη: Η «βουτιά» στα νέα κρούσματα και η απειλή της μετάλλαξης Δέλτα

Με το 1/10 του πληθυσμού της χώρας, η Π.Ε. Θεσσαλονίκης έχει τις τελευταίες ημέρες το 1/30 ως 1/40 των πανελλαδικών κρουσμάτων. Κάτω από 1% η θετικότητα. Όμως, η Δέλτα μετάλλαξη δηλώνει κι εδώ παρούσα…

Εντυπωσιακή βελτίωση της επιδημιολογικής της εικόνας, με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, παρουσίασε τον Ιούνιο η Θεσσαλονίκη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ακολούθησε πορεία ελεύθερης πτώσης, όπως και η θετικότητα των τεστ που πραγματοποιούνται στην πόλη, ενώ «σβήνει» σταδιακά και το ιικό φορτίο στα λύματα, που από την αρχή της πανδημίας αποτέλεσε αξιόπιστο προγνωστικό δείκτη για την εξέλιξή της.

Παράλληλα, η συμπρωτεύουσα εξακολουθεί να κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, γεγονός που σε συνδυασμό με τα μεγάλα ποσοστά φυσικής νόσησης εξασφαλίζει μια ανοσία άνω του 50% του πληθυσμού. Ωστόσο, η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα βρίσκεται ήδη εντός των τειχών και δεν επιτρέπει τον παραμικρό εφησυχασμό, ενόψει της απειλής του 4ου κύματος.

Ανατροπή ισορροπίας

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που επεξεργάστηκε το iatronet, δείχνουν το «ράλι» καθόδου που παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να πέσει τρία διαδοχικά επιδημιολογικά επίπεδα μέσα σε ένα μήνα και από το «κόκκινο» του Μαΐου να φτάσει στο «πράσινο».

Την 1η Ιουνίου, η περιοχή κατέγραφε 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σε σύνολο 1.886 σε πανελλαδικό επίπεδο, δηλαδή σε μια σχέση 1 προς 11, όσο περίπου και η αναλογία πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!