Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης
[Euro2day]: Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης

[Euro2day]: Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης

Στους χώρους στάσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά, ενώ προβλέπεται και η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού με νέα καλαθάκια και νέο φωτισμό.

Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης ξεκίνησε σήμερα να υλοποιείται από την οδό Χαλκιδικής, που αποτελεί έναν άξονα μήκους 540 μέτρων, παράλληλο στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών.

Τα πεζοδρόμια της οδού Χαλκιδικής θα επιστρωθούν με κυβόλιθους και θα οργανωθούν σε χώρους κίνησης και στάσης των πεζών. Ο χώρος κίνησης των πεζών περιλαμβάνει την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών, όπου το πλάτος των πεζοδρομίων το επιτρέπει. Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες ή των εμποδιζόμενων ατόμων θα διαμορφωθούν νέες ράμπες στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με τις Κοσμά Αιτωλού, Ανδρεοπούλου, Ιατρού Ζάννα, Κοσμοπούλου, Χατζηλαζάρου, Νιγρίτης, Αναλήψεως και Αρχελάου.

Στους χώρους στάσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά, ενώ προβλέπεται και η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού με νέα καλαθάκια και νέο φωτισμό. Στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με την οδό Ανδρεοπούλου προβλέπονται επίσης θέσεις για τη στάθμευση ποδηλάτων. Εξάλλου, οι δενδροστοιχίες της οδού Χαλκιδικής θα συντηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση νέων δέντρων.

Οι παρεμβάσεις στην οδό Χαλκιδικής εντάσσονται στην πρώτη φάση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές, η οποία αφορά την περιοχή μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, συνολικής έκτασης 220 στρεμμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!