Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Θερμαίνει» το κλίμα στη Νότια Σινική Θάλασσα το ατύχημα με υποβρύχιο ΗΠΑ
[Euro2day]: «Θερμαίνει» το κλίμα στη Νότια Σινική Θάλασσα το ατύχημα με υποβρύχιο ΗΠΑ

[Euro2day]: «Θερμαίνει» το κλίμα στη Νότια Σινική Θάλασσα το ατύχημα με υποβρύχιο ΗΠΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες ζητά η Κίνα. Σε θέατρο ψυχρού πολέμου έχει μετατραπεί η θάλασσα της Νότιας Κίνας. Οι ΗΠΑ οφείλουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Ταϊβάν, λέει το Πεκίνο. Δεν επιδιώκει στρατιωτική αντιπαράθεση, λέει η Ταϊβάν.

To Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα με υποβρύχιο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Τονίζει επίσης πως οι συνομιλίες Γιανγκ-Σάλιβαν πρέπει να είναι ειλικρινείς και οι ΗΠΑ οφείλουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Ταϊβάν, την οποία στηρίζουν απέναντι στο Πεκίνο, καθώς κορυφώνεται ο ανταγωνισμός στη νέα μεγάλη θερμή εστία των γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Το πυρηνικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο ενώ περιπολούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν το επιτελείο και θεσμός προσκείμενος στο ΠΝ.

Την ίδια ώρα, η Ταϊβάν διατείνεται ότι δεν επιδιώκει τη στρατιωτική αντιπαράθεση, αλλά θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί την ελευθερία της, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-βεν, μετά την κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα, που έχει προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ταϊβάν διεκδικείται από την Κίνα ως μία δική της περιοχή, ενώ ανέφερε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες, από την προηγούμενη Παρασκευή, περίπου 150 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν παραβιάζοντας τη ζώνη της αντιαεροπορικής της άμυνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!