Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Θεραπεία για τον καρκίνο με τεχνολογία mRNA από τη BioNTech
[Euro2day]: Θεραπεία για τον καρκίνο με τεχνολογία mRNA από τη BioNTech

[Euro2day]: Θεραπεία για τον καρκίνο με τεχνολογία mRNA από τη BioNTech

Η θεραπεία χρησιμοποιεί το messanger RNA -που χρησιμοποιείται και στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- για να επιτεθεί απευθείας στα καρκινικά κύτταρα. Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στα ποντίκια, ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των εμβολίων mRNA κατά της Covid 19, η BioNTech στρέφεται στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η νέα θεραπεία, που χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο, έχει δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ποντίκια, με σημαντική μείωση των καρκινικών όγκων, και πλέον ξεκίνησαν δοκιμές σε ανθρώπους.

Η θεραπεία λέγεται SAR441000 (BNT131). Οπως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χρησιμοποιεί το messanger RNA για να παράσχει στο σώμα του ασθενούς οδηγίες για την παρασκευή πρωτεινών. Στην περίπτωση της θεραπείας για τον καρκίνο, στόχος είναι η δημιουργία κυτοκινών, μιας πρωτεϊνης που μπορεί να μειώσει και ακόμη και να εξαφανίσει τους καρκινικούς όγκους.

Οπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό NewScientist, τo πρόβλημα με τη χρήση των κυτοκινών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, μέχρι σήμερα, εντοπιζόταν στο μικρό διάστημα ζωής της εν λόγω πρωτεϊνης καθώς «χανόταν» μετά τη χορήγηση, πριν επηρεάσει τα καρκινικά κύτταρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εταιρία, εισάγοντας ένα κοκτέιλ mRNA που δίνει οδηγίες για παραγωγή κυτοκίνης απευθείας μέσα στους όγκους, το σώμα δημιουργεί τις εν λόγω πρωτεϊνες σε μεγάλες ποσότητες. Οταν η BioNTech, σε συνεργασία με τη Sanofi, το δοκίμασε σε 20 ποντίκα με μελανώματα, τα 17 παρήγαγαν αρκετές κυτοκίνες για να μειώσουν τους όγκους εντός 40 ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!