Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Θεοχάρης: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού μας και των επισκεπτών
[Euro2day]: Θεοχάρης: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού μας και των επισκεπτών

[Euro2day]: Θεοχάρης: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού μας και των επισκεπτών

Ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έθεσε πρώτη προς συζήτηση στην ΕΕ το θέμα του τουρισμού και η θέση της είχε την προσοχή της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία μίας συντονισμένης εξόδου από την κρίση.

«Θα περιφρουρήσουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού μας όσο και των επισκεπτών» διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο BBC World, με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάσωση της τουριστικής περιόδου στις χώρες της.

Ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έθεσε πρώτη προς συζήτηση στην ΕΕ το θέμα του τουρισμού και η θέση της είχε την προσοχή της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία μίας συντονισμένης εξόδου από την κρίση. Επεσήμανε ότι η έξοδος θα πρέπει να γίνει με ισορροπημένο τρόπο που «θα θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων και θα επιτρέπει – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες – την επανάληψη των διακοπών και των ταξιδιών χωρίς υπερβολικά ρίσκα».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, και με τον ίδιο τρόπο σχεδιάζει την σταδιακή επιστροφή των τουριστικών δραστηριοτήτων, ώστε να μην ρισκάρει μία δεύτερη έξαρση.

«Θα περιφρουρήσουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού μας όσο και των επισκεπτών, διασφαλίζοντας με τις συμφωνίες που θα κάνουμε με τις άλλες χώρες, και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ότι θα χρησιμοποιήσουμε είτε διαγνωστικά τεστ ή άλλα μέσα για να περιορίσουμε τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!