Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι θα ισχύει για εργασία και άδεια ειδικού σκοπού στο lockdown
[Euro2day]: Τι θα ισχύει για εργασία και άδεια ειδικού σκοπού στο lockdown

[Euro2day]: Τι θα ισχύει για εργασία και άδεια ειδικού σκοπού στο lockdown

Παράταση στο σχήμα της Συν-Εργασίας και των αναστολών συμβάσεων αλλά και άδειες ειδικού σκοπού αναμένεται να υιοθετηθούν για το επόμενο διάστημα.

Τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων λόγω του νέου αυστηρού lockdown σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA » ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς. Σημείωσε πως «δεν είναι το πρώτο lockdown, οπότε γνωρίζουμε που θα κινηθούμε».

Όπως τόνισε, «θα υπάρξει σίγουρα παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας, του προγράμματος «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ» και της υποχρεωτικής τηλεργασίας του 50% του προσωπικού τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και νέα δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας που θα λήξουν τον Μάρτιο.

Σχετικά με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι οι δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ ξεκίνησαν από εχτές, και θα μπορούν να γίνονται μέχρι τις 21/02. «Οι επιχειρήσεις πληρώνουν το μισθό και τις εισφορές για το μισό μήνα, που παρέχεται εργασία, ενώ το κράτος πληρώνει το 60% του μισθού και το 100% των εισφορών για το διάστημα που δεν παρέχεται εργασία» συμπλήρωσε ο εργατολόγος.

Παράλληλα, θα μπορούν να γίνουν ορθές επαναλήψεις στις δηλώσεις του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τους μήνες: Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο & Δεκέμβριο, ενώ οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού θα μπορούν να γίνουν από 9/2/2021 έως 14/2/2021.

Για την άδεια ειδικού σκοπού, στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι δικαιούνται συνολικά 4 ημέρες, εκ των οποίων 2 ημέρες καλύπτει ο εργοδότης, μία ημέρα το κράτος και μία ημέρα από την κανονική άδεια. Στο δημόσιο τομέα, για 4 ημέρες συνολικά, τρεις ημέρες καλύπτει το κράτος και μια ημέρα ο εργαζόμενος μέσα από την κανονική άδεια.

Σχετικά με τις απολύσεις, οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή έχουν απαγόρευση απολύσεων για όσο διάστημα είναι κλειστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!