Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Τελειωτικό χτύπημα» για rooms to let τα δωμάτια καραντίνας
[Euro2day]: «Τελειωτικό χτύπημα» για rooms to let τα δωμάτια καραντίνας

[Euro2day]: «Τελειωτικό χτύπημα» για rooms to let τα δωμάτια καραντίνας

Την επανεξέταση της ημερήσιας αποζημίωσης αλλά και την απόσυρση της απόφασης που ορίζει τη δημιουργία χώρων απομόνωσης σε κάθε τουριστικό κατάλυμα ζητά η ΣΕΤΚΕ.

Αδυνατούμε να εφαρμόσουμε την απόφαση για τα δωμάτια καραντίνας, υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κάνοντας λόγο για ένα μέτρο που θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο.

Το θέμα ανέδειξε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

Οπως αναφέρει σε επιστολή της προς τους υπουργούς Χ. Θεοχάρη, Β. Κικίλια και Θ. Σκυλακάκη η ΣΕΤΚΕ:

«Ενημερωθήκαμε για την υπ. αριθμ. 9418 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2498 Β΄/23-6-2020), η οποία ορίζει υποχρεωτικά σε κάθε τουριστικό κατάλυμα τη δημιουργία δωματίων -χώρων απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Εκτός των τουριστικών μονάδων μεγάλης δυναμικότητας που ενδεχομένως είναι πιο εύκολο να εφαρμόσουν την ως άνω υποχρέωση, δεδομένου ότι την φετινή τουριστική περίοδο λόγω των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 δεν αναμένεται 100% πληρότητα και θα υπάρξουν σίγουρα κενά δωμάτια, τα τουριστικά καταλύματα του κλάδου μας στην πλειοψηφία τους όντας μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, αδυνατούν να την εφαρμόσουν για τους εξής λόγους:

1. Παρόλο ότι η φετινή τουριστική περίοδος θεωρείται «χαμένη» αφού τα ποσοστά πληρότητας των καταλυμάτων είναι πολύ χαμηλά, ωστόσο υπάρχουν μικρές περίοδοι με ζήτηση για τις οποίες οι επιχειρηματίες έχουν ήδη προβεί σε επιβεβαίωση κρατήσεων προ της δημοσιεύσεως της εν λόγω ΚΥΑ. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι ένα μικρό κατάλυμα δυναμικότητας 5 έως 7 δωματίων που για κάποια περίοδο έχει ήδη προβεί σε δέσμευση όλων των δωματίων του, για να εφαρμόσει την παρ. 3 του άρθρου μόνο της εν λόγω ΚΥΑ, θα πρέπει να προβεί σε ακύρωση κρατήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!