Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η τελική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
[Euro2day]: Η τελική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

[Euro2day]: Η τελική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κατατέθηκε η τροπολογία. Για ποιες κατηγορίες προβλέπεται αναστολή καθηκόντων χωρίς απολαβές, μέχρι να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό. Τρίμηνες συμβάσεις για την αντικατάστασή τους.

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Προβλέπει τα εξής:

1. Επιβάλλεται, έως την 31η.12.2021, υποχρέωση στους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, να επιδεικνύουν στο αρμόδιο όργανο διοίκησης ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 της Ε.Ε., σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό Covid-19, ή βεβαίωση εμβολιασμού, ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου, ή ισοδύναμο πιστοποιητικό, ή βεβαίωση τρίτης χώρας, εφόσον υφίστανται.

2. Εμβολιάζεται υποχρεωτικά, κατά του κορωνοϊού, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό):

  • των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία,
  • των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)).

Εξαιρούνται της ανωτέρω υποχρέωσης όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα.

Επέρχεται, στην περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης εμβολιασμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης:

  • επιβολή του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων, χωρίς καταβολή αποδοχών, στην περίπτωση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα η οποία αίρεται με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού,
  • υποχρέωση στον εργοδότη, σε περίπτωση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου που προσέρχεται στον χώρο εργασίας, χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαλλασσόμενου από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!