Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζητά η Κύπρος
[Euro2day]: Τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζητά η Κύπρος

[Euro2day]: Τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζητά η Κύπρος

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα προσφέρθηκε να στείλει στην περιοχή ειδικό σκάφος κατά των πετρελαιοκηλίδων.

Την τεχνική συνδρομή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ζήτησε σήμερα η Λευκωσία για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί μεταξύ Κύπρου και Συρίας, κοντά στην Καρπασία, μετά από διαρροή πετρελαίου από διυλιστήριο στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο EMSA προσφέρθηκε να στείλει στην περιοχή ειδικό σκάφος κατά των πετρελαιοκηλίδων. Ο εκπρόσωπος κάλεσε παράλληλα τις εμπλεκόμενες χώρες να αξιοποιήσουν το πλαίσιο πολυμερούς συνεργασίας που προβλέπεται από τη Σύμβαση της Βαρκελώνης για τη Προστασία της Μεσογείου, στην οποία συμμετέχουν όλα τα κράτη της περιοχής.

Ερωτηθείς για το θέμα κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση του Τύπου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, Τιμ Μακφί, εξέφρασε την ανησυχία των Βρυξελλών για τις πιθανές σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την πετρελαιοκηλίδα που ξεκίνησε από διυλιστήριο στην πόλη Μπανιγιάς της Συρίας.

«Αντιλαμβανόμαστε πως οι κυπριακές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση στενά και είναι έτοιμες να δράσουν» σημείωσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστας Καδής είπε στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για το μικρό μέρος της πετρελαιοκηλίδας που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!