Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ταύρος» για το ελληνικό χρέος η Moody’s
[Euro2day]: «Ταύρος» για το ελληνικό χρέος η Moody’s

[Euro2day]: «Ταύρος» για το ελληνικό χρέος η Moody’s

Απρόσμενα θετική εκτίμηση για το βάρος του χρέους από τον οίκο αξιολόγησης. Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοπτη θέση, σε σχέση με πολλές χώρες. Σε ιστορικά υψηλά το χρέος σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες.

Σε νέα έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s εξετάζει ορισμένα βασικά ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις για την πιστοληπτική ικανότητα του δημόσιου χρέους και τους διαφοροποιητικούς παράγοντες μεταξύ της ικανότητας των κρατών να ανασυγκροτήσουν τα αποθέματα ασφαλείας τους.

Η έκθεση για τη χώρα μας (αξιολόγηση Moody’s Ba3 σταθερή) είναι μάλλον απρόσμενα θετική, αφού η Moody’s εκτιμά ότι η επιστροφή σε σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα θα μειώσει σημαντικά το βάρος του χρέους, αν και ακόμη το επίπεδό του θα παραμείνει υψηλό και μετά την ομαλοποίηση.

Η Moody’s όχι μόνο δεν τοποθετεί τη χώρα μας στη λίστα με τις χώρες που φαίνεται να «κινδυνεύουν» αλλά φαίνεται να βρίσκεται και σε ευνοϊκή θέση, αφού εμφανίζει το υψηλότερο χάσμα (σ.σ. οι πράσινες τελείες στο διάγραμμα 9). Οι πράσινες τελείες υποδηλώνουν ότι η επιβάρυνση του χρέους θα μειωθεί και η Moody’s εξηγεί ότι όσο πιο αρνητικό είναι το πρωτογενές ισοζύγιο σταθεροποίησης του χρέους τόσο μικρότερη είναι η πρόκληση της δημοσιονομικής πολιτικής για τη σταθεροποίηση του χρέους επιβάρυνσης, αν όλοι οι άλλοι παράγοντες παραμένουν ίδιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!