Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ταμείο Ανάκαμψης: Ανοιξε παράθυρο για φθηνό χρήμα στον τουρισμό
[Euro2day]: Ταμείο Ανάκαμψης: Ανοιξε παράθυρο για φθηνό χρήμα στον τουρισμό

[Euro2day]: Ταμείο Ανάκαμψης: Ανοιξε παράθυρο για φθηνό χρήμα στον τουρισμό

Η διαδικασία για την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων 12,7 δισ. ευρώ. Το εύρημα της «εξωστρέφειας» για να μπουν όσο το δυνατό περισσότερες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Τέλος Οκτωβρίου τα πρώτα κεφάλαια στην αγορά.

Την πόρτα φθηνών δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης στις τουριστικές επιχειρήσεις ανοίγει η κυβέρνηση, καθώς θεωρείται πως ικανοποιούν το κριτήριο επιλεξιμότητας επενδυτικών σχεδίων στον πυλώνα της εξωστρέφειας εάν στην τριετία έχουν πραγματοποιήσει το 20% του τζίρου τους με πιστωτικές κάρτες εξωτερικού ή εμβάσματα.

Το υπουργείο Οικονομικών θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο των επιλεξιμοτήτων για τα δάνεια ύψους 12,7 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τα οποία αφορούν επενδυτικά σχέδια σε πέντε συγκεκριμένες κατηγορίες: ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη μετάβαση, εξωστρέφεια, ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών και συνεργασιών καθώς και καινοτομία- έρευνα- ανάπτυξη.

Τα δάνεια καλύπτον από 30% έως και 50% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου με τη «βαθμολογία» να προκύπτει στη βάση συνεισφοράς σε κάθε μία ή και σε συνδυασμό των παραπάνω κατηγοριών. Οι ιδιώτες θα πρέπει να εισφέρουν τουλάχιστον 20% ίδια κεφάλαια, ενώ τουλάχιστον 30% θα πρέπει να είναι οι πόροι τρίτων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ενώ στο μεταξύ αναμένεται η πρόσκληση προς τις εμπορικές τράπεζες και η υπογραφή των επιχειρησιακών συμφωνιών με την EIB και την EBRD για χρηματοδότηση συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!