Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ταλιμπάν: Ευπρόσδεκτες οι γερμανικές επενδύσεις
[Euro2day]: Ταλιμπάν: Ευπρόσδεκτες οι γερμανικές επενδύσεις

[Euro2day]: Ταλιμπάν: Ευπρόσδεκτες οι γερμανικές επενδύσεις

«Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες της να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε συνέντευξή του στη Bild.

Οι Ταλιμπάν θα θεωρούσαν καλοδεχούμενες γερμανικές επενδύσεις στο Αφγανιστάν και την παροχή βοήθειας σε τομείς όπως η ανθρωπιστική στήριξη, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και οι υποδομές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στην εφημερίδα Bild.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα καθώς οι ξένες δυνάμεις αποσύρθηκαν ύστερα από 20ετή αποστολή και η χώρα είναι αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση και ανθρωπιστική κρίση ενώ δωρητές και κυβερνήσεις εξετάζουν το πώς να χειριστούν τους νέους ηγέτες.

Η Γερμανία, ενεργώντας σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει παρουσιάσει τις προϋποθέσεις για να έχει και πάλι διπλωματική παρουσία στην Καμπούλ και να ξεπαγώσει την αναπτυξιακή βοήθεια, καλώντας τους Ταλιμπάν να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα των γυναικών.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες της να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε συνέντευξή του στη Bild που δημοσιεύθηκε σήμερα. Οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επενδύσεις και να εγγυηθούν την ασφάλεια των εταιριών, είπε.

Η Γερμανία διατήρησε στενούς δεσμούς με το Αφγανιστάν στο παρελθόν και μετά την πτώση της πρώτης κυβέρνησης Ταλιμπάν το 2001 διοργάνωσε συνέδριο στη Βόνη που στόχο είχε να θέσει τα θεμέλια για ένα δημοκρατικό Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!