Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στροφή προς Ανατολάς για τον ελληνικό τουρισμό
[Euro2day]: Στροφή προς Ανατολάς για τον ελληνικό τουρισμό

[Euro2day]: Στροφή προς Ανατολάς για τον ελληνικό τουρισμό

Στις χώρες του πρώην «ανατολικού Μπλοκ» εστιάζει το κυβερνητικό επιτελείο για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Σε ποιες χώρες εντοπίζεται υψηλό ενδιαφέρον. Στα σκαριά έξι διμερείς συμφωνίες. Επαφές του υπ. Τουρισμού.

Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων στρέφεται αυτή την περίοδο η προσοχή για την προσέλκυση τουριστών, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς το ενδιαφέρον από Ρουμανία, Σερβία, Ρωσία και Πολωνία για ταξίδια προς την Ελλάδα είναι πολύ έντονο.

Στην Ρουμανία η υποδοχή που επιφύλαξαν στο Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη τόσο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν απολύτως ενδεικτική της δίψας των Ρουμάνων για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Σχεδόν 1,4 εκατ. Ρουμάνοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη χώρα μας κάθε χρόνο, εξ ου και η Ελλάδα είναι ο Νο 1 προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες. Συνεπώς, η Ρουμανία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από τους Σέρβους οι οποίοι «πιέζουν» για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφθεί τη Σερβία προς τα τέλη Μαρτίου. Να σημειωθεί επίσης ότι ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Σερβία ενδιαφέρει κυρίως τις τουριστικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος όπου και κατευθύνεται το μεγαλύτερο μέρος του.

Σημειώνεται ότι ο εισερχόμενος τουρισμός από την Σερβία ξεπέρασε και το 2019 το 1 εκατ. και σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO, η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από την Σερβία ενώ σύμφωνα με την ΤτΕ το 2019, ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Ελλάδα ήταν η Κεντρική Μακεδονία.

Μετά την Σερβία αναμένεται να ακολουθήσει η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού τουρισμού στη Ρωσία, που είναι μία ακόμη χώρα από την οποία περιμένει πολλά φέτος το καλοκαίρι, σε σύγκριση με τις ελάχιστες αφίξεις πέρυσι, ο ελληνικός τουρισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!