Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στρεβλώσεις μπλοκάρουν επενδύσεις των «μικρών» στις ΑΠΕ
[Euro2day]: Στρεβλώσεις μπλοκάρουν επενδύσεις των «μικρών» στις ΑΠΕ

[Euro2day]: Στρεβλώσεις μπλοκάρουν επενδύσεις των «μικρών» στις ΑΠΕ

«Η αγορά των νέων ΑΠΕ δυστυχώς βαίνει πλέον ολοταχώς προς ένα ολιγοπωλιακό πεδίο σχεδόν αποκλειστικά καθετοποιημένων μεγάλων παικτών», τονίζει μεταξύ άλλων ο ΣΠΕΦ.

Επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος στην οποία καταθέτει στρεβλώσεις που κατά την εκτίμησή του εμποδίζουν επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έστειλε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά.

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι οι επενδυτές καλούνται να προκαταβάλουν υπέρογκα ποσά για ΦΠΑ, τα οποία όμως θα έχουν την ευχέρεια να ανακτήσουν πρακτικά 1 – 1,5 χρόνο αργότερα.

Η αγορά των νέων ΑΠΕ δυστυχώς βαίνει πλέον ολοταχώς προς ένα ολιγοπωλιακό πεδίο σχεδόν αποκλειστικά καθετοποιημένων μεγάλων παικτών, εκτιμά ο Σύνδεσμος.

Η επιστολή

Προς:
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα
Υπ’ όψη : Υπουργού κου Κώστα Σκρέκα
: Γεν. Γραμμ. κας Αλεξάνδρας Σδούκου

Θέμα : Επείγουσες ρυθμίσεις άρσης στρεβλώσεων στις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά.

Αξιότιμε κε Υπουργέ και κα Γενική

Σε συνέχεια προηγηθείσας επικοινωνίας, επανερχόμαστε με τις κατά την κρίση μας αναγκαίες πρωτοβουλίες άρσης στρεβλώσεων που χρήζουν άμεσης προώθησης, με γνώμονα την διασφάλιση ισορροπίας στην αγορά των νέων φωτοβολταϊκών έργων.

1. Μη Χρέωση ΦΠΑ στις Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης ΔΕΔΔΗΕ: Με έκπληξη παρατηρήσαμε πως ο διαχειριστής στις Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης που εκδίδει από τον Μάρτιο 2021 και μετά, χρεώνει στους επενδυτές όχι μόνο το σύνολο του προϋπολογιστικού κόστους των προβλεπόμενων έργων δικτύου αλλά και τον ΦΠΑ 24%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!