Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο στρατός του Ισραήλ έπληξε ιρανικές και συριακές θέσεις
[Euro2day]: Ο στρατός του Ισραήλ έπληξε ιρανικές και συριακές θέσεις

[Euro2day]: Ο στρατός του Ισραήλ έπληξε ιρανικές και συριακές θέσεις

Κατά το Ισραήλ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην ισραηλινή πλευρά της “Γραμμής Άλφα”, που τοποθετήθηκαν εκεί από συριακές δυνάμεις και δυνάμεις της ιρανικής Κουντς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε θέσεις δυνάμεων του Ιράν και της Συρίας στη συριακή επικράτεια, σε αντίποινα, όπως ανέφερε, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, στα υψίπεδα Γκολάν.

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως τα αεροσκάφη του έβαλλαν κατά του Συριακού στρατού και της Δύναμης Κουντς του Ιράν, πλήττοντας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, στρατόπεδα και Συριακές πυροβολαρχίες.

Κατά την ανακοίνωση, “νωρίτερα, στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων αποκάλυψαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην ισραηλινή πλευρά της Γραμμής Άλφα που τοποθετήθηκαν από Συριακή ομάδα της οποίας ηγούνταν Ιρανικές δυνάμεις”. “Η έκθεση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών την Τρίτη αποτελεί περαιτέρω ξεκάθαρη απόδειξη της ιρανικής περιχαράκωσης στη Συρία”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, με ανάρτηση του αραβόφωνου εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ στο Twitter, η επιδρομή έγινε σε αντίποινα «για αυτό που έκαναν» το Ιράν και η Συρία, ότι δηλαδή «τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή Άλφα για να πλήξουν ισραηλινούς στρατιώτες», ενώ «αυτό που κάναμε εμείς» ήταν «να πλήξουμε θέσεις της ιρανικής δύναμης Κουντς και των συριακών ένοπλων δυνάμεων».
Νωρίτερα, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τρία στελέχη των συριακών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε σε «ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!