Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στουρνάρας: Πώς ανασχεδιάζει την στρατηγική της η ΕΚΤ
[Euro2day]: Στουρνάρας: Πώς ανασχεδιάζει την στρατηγική της η ΕΚΤ

[Euro2day]: Στουρνάρας: Πώς ανασχεδιάζει την στρατηγική της η ΕΚΤ

Εκδηλώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις υπόλοιπες εθνικές κεντρικές τράπεζες στις χώρες της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση δημόσιου διαλόγου με τίτλο «η Τράπεζα της Ελλάδος σας ακούει» παρενέβη με χαιρετισμό ο Γιάννης Στουρνάρας, εξηγώντας την στρατηγική πίσω από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις υπόλοιπες εθνικές κεντρικές τράπεζες στις χώρες της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος.

Στην τοποθέτησή του σημειώσε:

Όπως φαίνεται από το όνομα της εκδήλωσης, ο σκοπός μας σήμερα είναι διττός: να ακούσουμε τη δική σας γνώμη και, παράλληλα, να αναφερθούμε συνοπτικά στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί ως κεντρική τράπεζα – μέλος του Ευρωσυστήματος. Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αποστολή αυτή είναι να διασφαλίζουμε σταθερές τιμές για όλους τους πολίτες στη ζώνη του ευρώ, ο πρωταρχικός μας στόχος δηλαδή είναι η σταθερότητα των τιμών.

Οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πλαίσιο αυτού του πρωταρχικού στόχου, επηρεάζουν τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες στο οικονομικό περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, αλλά και την αγοραστική δύναμη του ευρώ που χρησιμοποιούμε καθημερινά (ως καθολικά αποδεκτό και αξιόπιστο μέσο πληρωμής).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!