Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στον πάγο το 85% των κλινικών μελετών λόγω της πανδημίας
[Euro2day]: Στον πάγο το 85% των κλινικών μελετών λόγω της πανδημίας

[Euro2day]: Στον πάγο το 85% των κλινικών μελετών λόγω της πανδημίας

Οι ερευνητές αναφέρουν την αυξημένη απροθυμία των ασθενών να εγγραφούν σε νέες δοκιμές, εγκατάλειψη ασθενών και μη συμμόρφωση λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και περιοχών σε καραντίνα.

Τι γίνεται αν έχετε αναπτύξει μια πιθανή θεραπεία για την COVID-19, αλλά δεν μπορείτε να δοκιμάσετε το φάρμακο λόγω της πανδημίας; Χιλιάδες ερευνητές παγκοσμίως αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα, καθώς οι κλινικές μελέτες διακόπτονται, μεταβάλλονται, αναβάλλονται – ή ακόμη και ακυρώνονται – λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικοί μιλούν για τον αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη νέων θεραπειών, στη φροντίδα των ασθενών, αλλά και στο κόστος που έχει προκληθεί, τα οποία θα επηρεάσουν σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (ΝΙΗ) Δρ. Francis Collins στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Υγείας, Εκπαίδευσης, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, το κόστος της χαμένης έρευνας που χρηματοδοτείται από το NIH λόγω των περιορισμών της COVID-19 ανέρχεται σε περισσότερα από 10 δισ. δολ. Η βιομηχανία εκτιμά ότι το 85% όλων των κλινικών δοκιμών θα αντιμετωπίσει καθυστερήσεις. Την ίδια στιγμή, το 94% καθυστέρησε περισσότερο από ένα μήνα στη συνέχιση της μελέτης με πιθανή οικονομική επίπτωση τα 600.000 δολ. ή τα 8 εκατ. δολ. καθημερινά.

Μεγαλύτερη ανησυχία στον κλάδο, ωστόσο, είναι η απώλεια χρόνου λόγω της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!