Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο τραπέζι κλείσιμο σχολείων και παράταση του lockdown
[Euro2day]: Στο τραπέζι κλείσιμο σχολείων και παράταση του lockdown

[Euro2day]: Στο τραπέζι κλείσιμο σχολείων και παράταση του lockdown

Το σχέδιο για σκληρότερο lockdown αν χρειαστεί περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κλείσιμο σχολείων και επέκταση τηλεργασίας σε πρώτο πλάνο, σενάριο για παράταση των μέτρων το Δεκέμβριο. Κορυφώνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης, μετά την επιβολή του καθολικού lockdown και την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, ανέπτυξε ο Στέλιος Πέτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Όπως είπε, τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν, εφόσον χρειαστεί, προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

  • Στον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων
  • Στο κλείσιμο των σχολείων και την επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας, για να περιοριστούν επαγγελματικές δραστηριότητες που παραμένουν ελεύθερες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα και τον Δεκέμβριο, αν και στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε ξανά τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να λειτουργήσει η αγορά για τα Χριστούγεννα.

Για να μη χρειαστεί αυστηροποίηση ή επέκταση των μέτρων, ο κ. Πέτσας έκανε έκκληση στο «ελληνικό φιλότιμο» για τήρηση των υπάρχοντων μέτρων.

Τι οδήγησε στην αυστηροποίηση των μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και αρκετές μέρες στη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Πέτσας παρατήρησε ότι υπήρχε υψηλότερη κινητικότητα από ό,τι θα δικαιολογούσε η αυστηρότητα των υπάρχοντων μέτρων, με αυξημένα SMS σε σχέση με το πρώτο lockdown και μια γενικότερη χαλαρή συμπεριφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!