Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας το Ταμείο Ανάκαμψης
[Euro2day]: Στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας το Ταμείο Ανάκαμψης

[Euro2day]: Στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας το Ταμείο Ανάκαμψης

Διείσδυση σε νόμιμες επιχειρήσεις που διψούσαν για μετρητά από εγκληματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των N’drangheta και Cosa Nostra, καθώς θα είναι οι πρώτες εταιρείες που θα λάβουν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία υπέφεραν όχι μόνο οι νόμιμες επιχειρήσεις αλλά και… οι παράνομες. Και η ιταλική μαφία έχει ήδη βάλει τις βάσεις για τεράστιες αμοιβές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όταν επιβλήθηκαν τα lockdown, η μαφία άρχισε να διεισδύει σε εταιρείες που διψούσαν για μετρητά, σε μία προσπάθεια να εισπράξει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, τα οποία εν μέρει θα αρχίσουν να ρέουν αργότερα φέτος, σύμφωνα με τον Maurizio Vallone, τον κορυφαίο ερευνητή της Ιταλίας για το οργανωμένο έγκλημα.

Εγληματικές ομάδες συμπεριλαμβανομένης της N’drangheta στην περιοχή της νότιας Καλαβρίας και της Cosa Nostra στη Σικελία επιδίωξαν να μπουν σε νόμιμες επιχειρήσεις καθώς θα είναι οι πρώτες στη σειρά για να λάβουν βοήθεια από την ΕΕ, όπως είναι οι εταιρείες του περιβαλλοντικού και ψηφιακούκλάδου, δήλωσε ο Vallone.

«Η μαφία έχει επιλέξει τις εταιρείες που βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για τα κεφάλαια ανάκαμψης, ειδικά στους τομείς της Υγείας και των Υποδομών που θα δαπανηθούν πολλά χρήματα», πρόσθεσε ο Vallone.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!