Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο σκαμνί… το Obamacare πριν την αποχώρηση Τραμπ
[Euro2day]: Στο σκαμνί… το Obamacare πριν την αποχώρηση Τραμπ

[Euro2day]: Στο σκαμνί… το Obamacare πριν την αποχώρηση Τραμπ

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ εξετάζει τη συνταγματικότητα. Τα όσα διακυβεύονται με την ακύρωση του νόμου στάθηκαν αφορμή και για την έντονη αντιπαράθεση γύρω από τον διορισμό της συντηρητικής δικαστού Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ. Διαδηλώσεις.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να γκρεμίσει τον νόμο-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα για την ασφάλιση ασθενείας, φιλοδοξεί να δικαιωθεί, μετά τη λήξη της θητείας του, χάρη στην εκ βάθρων ανανέωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο, όπου πλειοψηφούν οι συντηρητικοί δικαστές, ξεκίνησε σήμερα να ακούει τα επιχειρήματα των δύο πλευρών σε μια υπόθεση την οποία ξεκίνησαν Πολιτείες οι οποίες κυβερνώνται από τους Ρεπουμπλικάνους και την οποία στηρίζει και η κυβέρνηση Τραμπ, με στόχο να ακυρωθεί στο σύνολό του ο νόμος. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν σταμάτησαν ποτέ, εδώ και μια δεκαετία, να αμφισβητούν στην πολιτική σκηνή αλλά και στα δικαστήρια τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα του αποκαλούμενου Obamacare.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αναμένεται να ληφθεί πριν από την άνοιξη του 2021. Στην περίπτωση που κάνει δεκτή την προσφυγή των Ρεπουμπλικανικών Πολιτειών, πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες θα μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, εν μέσω της πανδημίας. Εάν δεχτεί να ακυρώσει πλήρως τον νόμο Affordable Care Act, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, αυτό μπορεί να επηρεάσει πάνω από 130 εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Διάφορες ενώσεις του τομέα -γιατροί, νοσοκομεία, ασφαλιστικές εταιρείες, ασθενείς- ζητούν από το Δικαστήριο να διατηρήσει τον νόμο, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει «χάος» αν τον ακυρώσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!