Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ο Χρ. Δήμας
[Euro2day]: Στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ο Χρ. Δήμας

[Euro2day]: Στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ο Χρ. Δήμας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσίασε την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού με σκοπό τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Για την κρισιμότητα να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων ώστε να συμβάλλουν στην διαδικασία πράσινης μετάβασης, μίλησε σήμερα στις Βρυξέλλες που διεξάγεται το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης ήταν ο προσανατολισμός για την εφαρμογή της επικαιροποιημένης νέας βιομηχανικής στρατηγικής για την Ευρώπη, με έμφαση στη «δέσμη μέτρων προσαρμογής στον στόχο μείωσης κατά 55% των εκπομπών αερίων του Θερμοκηπίου ως το 2030» όπως προβλέπει η δέσμη Fit for 55.

Ο κ. Δήμας τόνισε πως ο βαθμός φιλοδοξίας του Fit for 55 σε επίπεδο στόχων δείχνει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να κινηθεί άμεσα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και εφαρμογή των επιμέρους προτάσεων με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και με μέριμνα για τη δίκαιη κατανομή της επιβάρυνσης που θα προκύψει, θα συμβάλει ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή της Βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νεοφυών επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!