Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο μικροσκόπιο Βρυξελλών το νέο πτωχευτικό
[Euro2day]: Στο μικροσκόπιο Βρυξελλών το νέο πτωχευτικό

[Euro2day]: Στο μικροσκόπιο Βρυξελλών το νέο πτωχευτικό

Τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του νέου πτωχευτικού δικαίου, παρακολουθούν οι θεσμοί. Τι υποστηρίζουν για το νέο πλαίσιο και τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη.

Υπό το … άγρυπνο βλέμμα των θεσμών, βρίσκονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη διαμόρφωση του νέου πτωχευτικού δικαίου που, βάσει των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1 Μαϊου 2020.

Η βασική παράμετρος του νέου πλαισίου, είναι η άρση της προστασίας των δανειοληπτών με υποθήκη την πρώτη κατοικία και όπως, αναφέρεται με νόημα στη χθεσινή έκθεσης Κομισιόν, «ανεξάρτητα από την εφαρμογή του νέου πλαισίου, το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας θα λήξει μέχρι το τέλος Απριλίου».

Με τη συγκεκριμένη αναφορά, οι θεσμοί, ενδεχομένως να επιχειρούν να προλάβουν οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης για παράταση του υφιστάμενου πλαισίου και προφανώς για το λόγο αυτό «παρεμβαίνουν» για το συγκεκριμένο θέμα, υπενθυμίζοντας τα συμπεφωνημένα χρονοδιαγράμματα. Σημειώνεται ότι το ισχύον πλαίσιο έληγε στις 31/12/2019, ωστόσο, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς, δόθηκε παράταση 4 μηνών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το νέο ολοκληρωμένο πλαίσιο αφερεγγυότητας θα πρέπει να διευκολύνει την διευθέτηση του συνόλου του οφειλόμενου ιδιωτικού χρέους, ύψους περίπου 244,5 δισ. ευρώ, αντιμετωπίζοντας τις υφιστάμενες νομικές αδυναμίες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, μια προκαταρκτική περιγραφή του σχεδίου νόμου έχει συνταχθεί από τις αρχές και είναι επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από τα θεσμικά όργανα, εν αναμονή περαιτέρω επεξεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!