Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο μικροσκόπιο μεγάλες αλυσίδες για το δικαίωμα λειτουργίας
[Euro2day]: Στο μικροσκόπιο μεγάλες αλυσίδες για το δικαίωμα λειτουργίας

[Euro2day]: Στο μικροσκόπιο μεγάλες αλυσίδες για το δικαίωμα λειτουργίας

Γιατί έκλεισε το κατάστημα της Notos και επιβλήθηκε πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές. Έλεγχος σε Hondos Center και άλλες αλυσίδες. Υπό εξέταση ταμειακές μηχανές, προσωπικό προμηθευτών που απασχολείται στο κατάστημα και συμφωνίες.

Μετά το κλείσιμο των πολυκαταστημάτων της Notos στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν κι άλλες εταιρείες, που λειτουργούν με το μοντέλο shop in shop και άνοιξαν σήμερα με την υπηρεσία click inside (επίσκεψης στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού), ερμηνεύοντας λανθασμένα – απ’ ότι φάνηκε για ορισμένες – την ΚΥΑ που ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς.

Mε βάση την σχετική ΚΥΑ δεν μπορούν να λειτουργούν με το μοντέλο της επίσκεψης στο κατάστημα τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “shop in a shop”, όπως και τα καταστήματα σε malls, outlet και εκπτωτικά χωριά, τα οποία μπορούν ωστόσο στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες) να εξυπηρετούν καταναλωτές με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού (click away).

Η Notos και άλλες αλυσίδες όπως Hondos Center, Sephora, Gallery de Beaute, άνοιξαν στη βάση μιας ερμηνείας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ότι διαφέρουν από τα πολυκαταστήματα τύπου Factory Outlet που λειτουργούν με το μοντέλο “shop in a shop”, αλλά οι συνεργάτες τους (tenants) εκδίδουν αποδείξεις με το δικό τους ΑΦΜ.

ΑΦΜ, προσωπικό προμηθευτών και μοντέλο συμφωνιών

Η Notos όπως ενδεικτικά και τα attica, που ήταν από τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων που δεν άνοιξαν, αλλά και κάποια καταστήματα του δικτύου Hondos Center και άλλων αλυσίδων έχουν ενιαίο ΑΦΜ ενώ απασχολούν και προσωπικό προμηθευτών, στοιχεία που ελέγχουν οι αρχές σε συνδυασμό με το μοντέλο συμφωνιών με προμηθευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!