Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου το ομόλογο EU SURE
[Euro2day]: Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου το ομόλογο EU SURE

[Euro2day]: Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου το ομόλογο EU SURE

Το πρόγραμμα EU SURE έχει εντολή να δανειστεί έως και 100 δισ. EUR από τις κεφαλαιαγορές για τη στήριξη των προσπαθειών που αποσκοπούν στην προστασία των θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Προϋπολογισμού και Διοίκησης, κ. Γιοχάνες Χαν, και του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, κ. Ξάβιε Μπέτελ, εισήχθη σήμερα στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (LuxSE) το πρώτο κοινωνικό ομόλογο που εκδόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος EU SURE.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ΕΕ θέσπισε το μέσο SURE (στήριξη για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) για να συμβάλει στην προστασία των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία COVID-19. Το κοινωνικό ομόλογο θα εμφανίζεται στο πράσινο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (LGX).

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που γιορτάζουμε την εισαγωγή του κοινωνικού ομολόγου SURE στο χρηματιστήριό μας και την εμφάνισή του στο LGX, την πλατφόρμα μας που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε βιώσιμους τίτλους. Το ομόλογο αυτό συγκεντρώνει κεφάλαια για να εξασφαλίσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε πολλά κράτη μέλη. Η συμβολή στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής του LGX, και η σημερινή εισαγωγή του ομολόγου αποτελεί σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη βιώσιμη χρηματοδότηση», παρατήρησε ο κ. Ρόμπερτ Σάρφε, διευθύνων σύμβουλος του LuxSE.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!