Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στις Συμπληγάδες πανδημίας και ύφεσης η ελληνική οικονομία
[Euro2day]: Στις Συμπληγάδες πανδημίας και ύφεσης η ελληνική οικονομία

[Euro2day]: Στις Συμπληγάδες πανδημίας και ύφεσης η ελληνική οικονομία

Σήμερα ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το β’ τρίμηνο. Ο τουρισμός θα κρίνει το βάθος της ύφεσης τη φετινή χρονιά. Δύσκολο σταυρόλεξο η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Αγωνία στο κόκκινο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που περιμένει σήμερα την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το βάθος της ύφεσης στο δεύτερο τρίμηνο και συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.

Αν και στο υπουργείο Οικονομικών εμμένουν στην πρόβλεψη για ύφεση 8% για το σύνολο του έτους αναγνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να ανατραπεί, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί δεδομένου της νέας έξαρσης του κορωνοϊού.

Η μείωση του ΑΕΠ δεν αναμένεται να είναι από τα χειρότερα νούμερα που θα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη για το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, η Ελλάδα κινδυνεύει να είναι μεταξύ των αρνητικών πρωταγωνιστών κατά το τρίτο τρίμηνο λόγω της μεγάλης έκθεσης στον τουρισμό κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Το τρίτο τρίμηνο είναι αυτό που θα κρίνει το βάθος της ύφεσης φέτος, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα η οικονομία έτρεχε με ρυθμό ανάπτυξης 2,3%.

Σε ένα περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τα μέτρα των επόμενων μηνών και του 2021, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!