Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στις αγορές ξανά η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο
[Euro2day]: Στις αγορές ξανά η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο

[Euro2day]: Στις αγορές ξανά η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο

Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωράει το Ελληνικό Δημόσιο πιθανότατα αύριο. Ευνοϊκό το κλίμα μετά την αύξηση των κονδυλίων για τις έκτακτες αγορές ενεργητικού από την ΕΚΤ. Ανάδοχοι της έκδοσης BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.

Σε νέα έξοδο στις αγορές θα προχωρήσει σύντομα το Ελληνικό Δημόσιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν την αυριανή μέρα. Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan. Ο νέος τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030, ενώ στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Την έκδοση είχε προαναγγήλει, σε συνέντευξή του, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι τα ποσά αυτά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται -μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης- για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

Στόχος της έκδοσης είναι να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να εισρέουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,38%.

Yπενθυμίζεται ότι στα 4,69 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!