Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στη Βουλή των Κοινοτήτων το καυτό νομοσχέδιο για το Brexit
[Euro2day]: Στη Βουλή των Κοινοτήτων το καυτό νομοσχέδιο για το Brexit

[Euro2day]: Στη Βουλή των Κοινοτήτων το καυτό νομοσχέδιο για το Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα συζητήσει το Νομοσχέδιο της Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market Bill), του οποίου την απόσυρση μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου είχε ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το σχέδιο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου μέσω της καταστρατήγησης ορισμένων τμημάτων της συμφωνίας διαζυγίου της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει σήμερα ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων στις τάξεις των κυβερνώντων Τόρις.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα συζητήσει το Νομοσχέδιο της Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market Bill), του οποίου την απόσυρση μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου είχε ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετά την συζήτηση, οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα περάσει στο επόμενο στάδιο. Η ψηφοφορία αναμένεται το βράδυ.

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να παραβιάσει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο έχει βυθίσει και πάλι την διαδικασία του Brexit σε κρίση, λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά την οριστική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες για ένα Brexit άνευ συμφωνίας, ενώ το Λονδίνο απέρριψε το τελεσίγραφο των Βρυξελλών για την απόσυρση τμημάτων του νομοσχεδίου μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, με πλειοψηφία 80 βουλευτών στην Βουλή των Κοινοτήτων, αντιμετωπίζει στάση από ορισμένους από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!