Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στη Ρωσία η γαλλική σαμπάνια θα λέγεται πλέον «αφρώδης οίνος»
[Euro2day]: Στη Ρωσία η γαλλική σαμπάνια θα λέγεται πλέον «αφρώδης οίνος»

[Euro2day]: Στη Ρωσία η γαλλική σαμπάνια θα λέγεται πλέον «αφρώδης οίνος»

Η Επιτροπή της Σαμπάνιας ανακοίνωσε ότι αποδοκιμάζει το γεγονός ότι αυτή η νομοθεσία δεν διασφαλίζει ότι οι Ρώσοι καταναλωτές έχουν σαφή και διαφανή ενημέρωση για την προέλευση και τα χαρακτηριστικά του οίνου.

Ο νόμος που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ονομάζει την «σαμπάνια» αφρώδη οίνο και βαφτίζει τους ρωσικούς αφρώδεις οίνους «σαμπάνια», έχει προκαλέσει τις επικρίσεις των Γάλλων παραγωγών σαμπάνιας, αλλά το Κρεμλίνο δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται.

«Ο νόμος ψηφίσθηκε και πρέπει να εφαρμόζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ψήφιση του νέου νόμου, σύμφωνα με τον οποίο η σαμπάνια της γαλλικής εταιρείας Moet Hennessy που θα πωλείται στην Ρωσία, θα πρέπει να φέρει την ονομασία «αφρώδης οίνος» και όχι «σαμπάνια».

Ο Πεσκόφ είπε ότι «η ιστορία αυτή με τις ονομασίες είναι παλιά και σε μεγάλο βαθμό έχει την αφετηρία της στην σοβιετική περίοδο» και δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό. Παράλληλα εξήρε την ανάπτυξη της ρωσικής παραγωγής οίνου, η οποία όπως είπε «πρέπει και θα υποστηριχθεί με κάθε τρόπο».

Νωρίτερα η ρωσική εφημερίδα RBK είχε γράψει ότι η εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών Moet Hennessy έστειλε στους εταίρους της στην Ρωσία επιστολή μέσω της οποίας τους ενημέρωνε για την απόφασή της να σταματήσει για ένα ορισμένο διάστημα τις προμήθειές της εξαιτίας του νέου νόμου, σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία πρέπει να αλλάξει την κατηγορία και τη σήμανση του προϊόντος μετονομάζοντάς το από σαμπάνια σε αφρώδη οίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!