Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η TikTok μία μέρα πριν τη διορία Τραμπ
[Euro2day]: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η TikTok μία μέρα πριν τη διορία Τραμπ

[Euro2day]: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η TikTok μία μέρα πριν τη διορία Τραμπ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι ο μεγάλος όγκος δεδομένων Αμερικανών που συγκεντρώθηκε από τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια. Αύριο λήγει η διορία για πώληση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ και απαγόρευση download.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η δημοφιλής κινεζική εφαρμογή TikTok, καταθέτοντας αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, επιμένοντας ότι ο δικαστής πρέπει να άρει τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση στην app.

«Παραμένει η δέσμευσή μας όσον αφορά τη συνεργασία με την κυβέρνηση, για να επιλύσουμε τα ζητήματα που έθεσε, αλλά σήμερα ζητάμε προστασία για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν», σημειώνει.

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι ο μεγάλος όγκος δεδομένων Αμερικανών που συγκεντρώθηκε από την κινεζική εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και ζήτησε από τη μητρική εταιρεία της TikTok, την ΒyteDance, να συμφωνήσει και να κανονίσει την πώληση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ σε μια αμερικανική εταιρεία έως τις 12 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε προσωρινά στις αρχές Νοέμβρη διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ το οποίο απαγόρευε στις Apple και Google να προσφέρουν για download την εφαρμογή TikTok. Η απόφασή του ισχύει έως αύριο 12 Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!