Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στη ΔΕΠΑ 200 εκατ. από «παράνομες» χρεώσεις της Botas
[Euro2day]: Στη ΔΕΠΑ 200 εκατ. από «παράνομες» χρεώσεις της Botas

[Euro2day]: Στη ΔΕΠΑ 200 εκατ. από «παράνομες» χρεώσεις της Botas

Πλήρωσε χθες η τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου στην ελληνική τις αναδρομικές χρεώσεις που επιδίκασε το ICC. Ενίσχυση της ρευστότητας και της εμπορικής αξίας της ΔΕΠΑ ενόψει της αποκρατικοποίησης.

Και τυπικά χθες έκλεισε η επί εννέα χρόνια διαμάχη για τον τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου από τον ελληνοτουρκικό αγωγό ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και την BOTAS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημόσιας επιχείρησης αερίου, η τουρκική εταιρεία κατέβαλε χθες στη ΔΕΠΑ το σύνολο των αναδρομικών χρεώσεων που επιδίκασε το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης (ICC). Πηγές του Euro2day.gr κάνουν λόγο για ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η BOTAS εφαρμόζει ήδη από τον Ιανουάριο τη νέα χαμηλότερη τιμή στις μηνιαίες τιμολογήσεις της προς τη ΔΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το ICC με την από 10 Ιανουαρίου απόφασή του, δικαίωσε τη ΔΕΠΑ έναντι της BOTAS, αναφορικά με το αίτημα της πρώτης για μείωση τιμής.

Με την καταβολή των αναδρομικών χρεώσεων κλείνει και τυπικά η μακροχρόνια διαμάχη των δύο εταιρειών διάρκειας 9 ετών. Με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς τόνισε τη σημασία της είδησης, δεδομένου μάλιστα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκρατικοποίηση της εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς σημείωσε μεταξύ άλλων την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, αλλά και της εμπορικής της αξίας, ενώ έκανε γνωστό πως σύντομα θα επιμεριστεί το ποσό της επιστροφής σε κάθε πελάτη της που είχε επωμιστεί το επιπλέον κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!