Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε σταθερό επίπεδο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης
[Euro2day]: Σε σταθερό επίπεδο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

[Euro2day]: Σε σταθερό επίπεδο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Φαίνεται πως η διασπορά του ιού δεν παρουσιάζει κάποια αξιοσημείωτη έξαρση από τις 16 Αυγούστου και μετά, δηλώνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Τάση σταθεροποίησης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης παρατηρείται από την αρχή της εβδομάδας στις μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου και οι ημερήσιες διακυμάνσεις της είναι παρόμοιες με εκείνες του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 30/08 και της Τρίτης 31/08 είναι:

-Σταθερή (-1%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 28/08 και της Κυριακής 29/08.

-Σταθερή (-4%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 23/08 και Τρίτης 24/08.

«Σταδιακά και καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, αρχίζει να αποτιμάται η πραγματική επιδημιολογική εικόνα. Αν και είναι ακόμη πρόωρο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται πως η διασπορά του ιού δεν παρουσιάζει κάποια αξιοσημείωτη έξαρση από τις 16 Αυγούστου και μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!