Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταϊκούρας: Θα πέσουν 10 δισ. στην αγορά τους επόμενους μήνες
[Euro2day]: Σταϊκούρας: Θα πέσουν 10 δισ. στην αγορά τους επόμενους μήνες

[Euro2day]: Σταϊκούρας: Θα πέσουν 10 δισ. στην αγορά τους επόμενους μήνες

«Ολα συγκλίνουν στο βασικό σενάριο ότι το rebound της ελληνικής οικονομίας θα είναι ισχυρό και αυτό αποδεικνύεται ήδη», εκτίμησε ο υπουργός. Τι είπε για την επιστρεπτέα προκαταβολή, τις επιχειρήσεις που πλήττονται και την πορεία του τουρισμού.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η υγειονομική κρίση τόσο δυσκολότερη είναι η κάλυψη του χαμένου εδάφους σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε μιλώντας στον realfm 97,8 ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «όσο περισσότερο διαρκέσει η υγειονομική κρίση σε παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίτευξη των στόχων της προηγούμενης περιόδου σε σύντομο χρονικό διάστημα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα συγκλίνουν στο βασικό σενάριο ότι το rebound της ελληνικής οικονομίας θα είναι ισχυρό και αυτό αποδεικνύεται ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2020 με την αντίστροφη έννοια, ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει την ένταση άλλων χωρών. Το πρώτο εξάμηνο, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7,9%, η Ευρωζώνη 9,1%, η Πορτογαλία 9,3%, η Ιταλία 11,7%, η Γαλλία 12,3% και η Ισπανία 13,1%. Το συμπέρασμα είναι ότι είχε δυναμική η ελληνική οικονομία το προηγούμενο εξάμηνο, αυτή η δυναμική είχε αποκτήσει κάποια θεμέλια που κράτησαν την ελληνική οικονομία και σε αυτό πρέπει να προσθέσετε το χρονικό διάστημα του lockdown και το ότι πήραμε έγκαιρα μέτρα και στο επίπεδο της οικονομίας».

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «η πορεία του είναι στο πλαίσιο του βασικού σεναρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!